Trailer: Pandemidramat Breathtaking med Joanne Froggatt

Line of Duty-skaparen Jed Mercurio ligger bakom Breathtaking som har premiär på brittiska ITV den 19 februari. Joanne Froggatt leder serien om den första tiden efter covid 19-utbrottet.

Är tittarna redo att återvända till den traumatiska tiden för pandemiutbrottet? Brittiska ITV tror det och har beskrivit Breathtaking som ett viktigt projekt där vardagshjältarna får en chans att låta sina röster och uppoffringar bli synliga och hörda.

Enligt ITV är Breathtaking en brännande, tankeväckande och gripande berättelse om en läkare mitt i stormens öga under den första tiden av covid 19-pandemin. Stora delar av miniserien är filmad i realtidslånga sekvenser för att göra publiken ännu mer delaktig i händelseförloppet.

Jed Mercurio och Prasanna Puwanarajah, båda med läkarbakgrund, har tillsammans skapat ITV-serien, baserad på Rachel Clarkes mycket personliga memoarer om tiden som sjukhuskonsult i frontlinjen. 

“Det är en ära att ha samarbetat med Rachel och Prasanna om detta viktiga drama, och jag är glad över att få jobba med Joanne Froggatt och övriga skådespelare liksom med regissören Craig Viveiros och hans besättning”, kommenterade Jed Mercurio (Line of Duty, Bodyguard, Bloodline) under förra vårens inspelning i Nordirland.

Joanne Froggatt (Downton Abbey) spelar läkaren Abbey Henderson, mor till två barn och känd för att agera lugnt i kriser: ”När jag först läste det fantastiska manuset rörde det mig flera gånger till tårar. Jag kände så passionerat att jag måste vara med och berätta den här historien, den verkliga historien om vad som hände bakom de stängda sjukhusdörrarna under pandemin. Vårdpersonalen är inget annat än hjältar i mina ögon.”

Breathtaking har premiär den 19 februari och behandlas som ett event med avsnitt tre dagar i rad på brittiska ITV. Oklart med distribution utanför Storbritannien.

Här är också ett första klipp.