Cumberbatch som desperat far i thrillerserie

Abi Morgans nya miniserie Eric är baserad på en sann historia. Benedict Cumberbatch spelar en desperat far som gör allt för att få hem sin försvunne son.

Abi Morgan är en av Storbritanniens mest framgångsrika manusförfattare med tv-serien The Hour och filmen The Iron Lady som två av sina största meriter. Redan 2015 låg hon bakom den Stellan Skarsgård-ledda kriminalserien River hos Netflix. Nu har hon en ny serie på väg hos streamingjätten.

Eric är titeln på miniserien i sex delar som är inspirerad av en sann historia om en far som i hjärtat av 1980-talets vibrerande och farliga New York kämpar med sina egna demoner samtidigt som han för en kamp mot klockan för att få hem sin försvunne son.

Benedict Cumberbatch växlar mellan Marvel’s superhjälte-universum och karaktärsroller. Här spelar han Vincent, skapare av dockteater och det populära barnprogrammet Good Day Sunshine. Vincents liv rasar samman när hans 9-årige son Edgar försvinner på vägen till skolan. Seriens titel syftar på det monster som lever under Edgars säng och som blir pappa Vincents vän och tröst.

I andra roller syns Gaby Hoffmann som Vincents hustru Cassie och Ivan Howe som Edgar. McKinley Belcher III spelar detektiven Ledroit som leder utredningen.

Netflix har meddelat att Eric har premiär under 2024 men har ännu inte preciserat när.