Trailer och avslutningsbesked för Élite

Först släpptes trailern för säsong sju. Dagen därpå kom beskedet att säsong åtta blir den sista för Netflix spanska ungdomsdrama om eleverna på elitskolan Las Encinas.

I en kort video meddelar Netflix att Élite, som i somras förnyades för en åttonde säsong, går mot sin svanesång. Seriens skapare Carlos Montero har också kommenterat beslutet på ett pressevent hemma i Spanien: “Vi slutade på toppen. Jaime (Vaca, showrunner-kollega), Netflix och jag tyckte att det var dags att avsluta. Jag säger detta med stor ånger eftersom det varit några otroliga år där jag mött underbara skådespelare, arbetat med alla de regissörer vi velat arbeta med … Élite förändrade allas liv.”

Bekräftat är att Mina el Hammani, som spelade Nadia de tre första säsongerna, kommer att reprisera sin roll i finalsäsongen.

Men innan det är dags för finalsäsong någon gång under 2024, så ska säsong sju presenteras för tittarna. Den landar redan den 20 oktober.

Omar Ayuso är den enda originalmedlemmen i den sjunde säsongen. Omar lever sitt nya liv på universitetet, långt bort Las Encinas, men förmår inte gå vidare. Skulden han känner för Samuels död och lidandet från den perioden är fortfarande mycket närvarande, vilket leder honom till att söka terapi.

I den nya säsongen kommer också flera nya ansikten att introduceras, med brasilianska singer-songwritern Anitta som det mest högprofilerade namnet.

Här är trailern för säsong sju som släppts i veckan.