Trailer: Avslutning för eleverna i Élite

Snart stängs dörrarna på elitskolan Las Encinas. Men först blir det både sex och mord i den sista säsongen av det spanska ungdomsdramat Élite.

Det populära tonårsdramat Élite, eller på svenska Elitskolan, handlade från början om tre studenter med arbetarbakgrund – Samuel, Nadia och Christian – som via stipendium fick plats på den exklusiva internatskolan Las Encinas och den krock det innebar med deras välbärgade klasskamrater som i förlängningen ledde fram till ett mord.

Redan i oktober 2023 meddelade Netflix I en kort video att säsong åtta av Élite blir den sista. Seriens skapare Carlos Montero kommenterade beslutet på ett pressevent hemma i Spanien: “Vi slutade på toppen. Jaime (Vaca, showrunner-kollega), Netflix och jag tyckte att det var dags att avsluta. Jag säger detta med stor ånger eftersom det varit några otroliga år där jag mött underbara skådespelare, arbetat med alla de regissörer vi velat arbeta med … Élite förändrade allas liv.”

Det var då redan klart att Mina el Hammani, som spelade Nadia de tre första säsongerna, kommer att reprisera sin roll i finalsäsongen.

Det gör även hennes tv-bror Omar Ayuso, som var den enda originalmedlemmen i säsong sju. Hans karaktär Omar levde då sitt nya liv på universitetet, långt bort från Las Encinas, men hade svårt att gå vidare i livet. Skulden för Samuels död och lidandet från den perioden var fortfarande mycket närvarande, vilket ledde honom till att söka terapi.

De två får sällskap av bland andra nykomlingarna Ane Rot och Nuno Gallego. De spelar Emilia och Héctor Krawietz, och beskrivs som två syskon som skapar kaos var de än går och som kommer att förstöra livet för dem som kommer i vägen.

Enligt finalsäsongens synopsis är bara Omar kapabel att konfrontera dem. Han är villig att göra vad som krävs för att få stopp på deras framfart, för i slutändan representerar syskonen Krawietz allt som är fel med Las Encinas.

Finalsäsongen av Élite landar hos Netflix den 26 juli. Den nysläppta trailern avslöjar också att det är Joel (Fernando Lindez) som är offret i ett skandalöst mordmysterium.