Trailer: Karriären tar fart i säsong 2 av Rap Shit

Shawna och Mia är redo att ta musikkarriären till nästa nivå. Den officiella trailern har släppts för den försenade andra säsongen av Issa Rae-skapade komediserien Rap Shit.

Efter att ha blivit en kritikerfavorit med Insecure följde Issa Rae upp med Rap Shit, som hade premiär i juli 2022. Hon har både skapat komediserien och är exekutiv producent. Showrunner är dock Syreeta Singleton. Hiphop-duon Yung Miami och JT från City Girls hjälper till med den musikaliska autenticiteten som medproducenter.

Rap Shit, eller Rap Sh!t som HBO Max vill stava det, handlar om två forna high school-kompisar från Miami som återförenas för att forma en rap-grupp. Shawna spelas av Aida Osman och Mia av KaMillion.

Ett år efter att Shawna och Mia kickade igång sin gemensamma musiksatsning är duon redo att ta sin rapkarriär till nästa nivå. I trailern filmas en musikvideo innan kompisarna åker på turné som förband åt Reina Reign (Kat Cunning).

Med den växande berömmelsen följer nya utmaningar. Mia och Shawna ställs inför valet att fortsätta vara sig själva eller att anpassa sig till musikindustrins ofta skiftande förväntningar.

Den andra säsongen av Rap Shit skulle egentligen ha startat den 10 augusti, men strejken har ritat om hösttablåerna och Max (i Sverige HBO Max) släpper i stället de två första avsnitten av komediseriens andra säsong först den 10 november.