Trailer: Nya elever och nytt brott i Elite

Nya elever, nya regler, nya kärlekstrianglar och ett nytt brott. Den spanska ungdomsserien Elite är framme vid sin femte säsong.

Elite, eller Elitskolan, är vid sidan av La Casa de Papel (Money Heist) Netflix mest framgångsrika spanska serie. Den kombinerade ungdoms- och kriminalserien har redan förnyats för en sjätte säsong, men först ska säsong fem debutera. Hela säsongen landar hos Netflix den 8 april.

Två av originalskådespelarna, Miguel Bernardeau och Arón Piper, lämnade Elite i slutet av säsong fyra när deras karaktärer Guzmán och Ander, efter dramatiken som utspelat sig, bestämde sig för att lämna staden. I stället kommer argentinskan Valentina Zenere och brasilianaren André Lamoglia att fylla upp tomrummet på den exklusiva privatskolan Las Encinas.

Valentina Zenere) spelar Isadora, den unga arvtagerskan till ett stort nattklubbsimperium och André Lamoglias karaktär Iván är son till en världens största fotbollsstjärnor.

Så här beskriver Netflix den nya säsongen: Efter Phillipes ödesdigra nyårsfest och Guzmáns flykt, hotar Armandos död att förstöra kärlekshistorien mellan Samuel och Ari. Under tiden är Rebeca mitt i en resa för att hitta sig själv medan Omar hämtar sig från den slutliga separationen från Ander. Plus Phillipes erkännande om övergrepp, Patricks okontrollerade ilska, Benjamins hämdlystnad, en present Armando gav Mencia som döljer en hemlighet som skulle kunna krossa ”The Benjamins”, en tystnadspakt mellan Samuel och Rebeca som snabbt bryts och medför hemska konsekvenser…