Trailer: Ny säsong av Line of Duty

En ny kriminalkommissarie beter sig underligt i den nya säsongen av Line of Duty. Säsong sex har premiär på BBC den 21 mars.

I varje säsong av Line of Duty ställs kriminalinspektör Steve Arnott (Martin Compston), hans partner Kate Fleming (Vicky McClure) och resten av den fiktiva antikorruptionsenheten AC-12 inför ett svårlöst och utmanande fall av misstänkt poliskorruption. Adrian Dunbar spelar enhetens chef Ted Hastings.

I den nya försenade säsongen debuterar Kelly Macdonald som DCI Joanne Davidson. Den nya kriminalkommissarien verkar först mån om att skipa rättvisa när det ett år efter mordet på en journalist kommer fram ny information om en misstänkt,, men senare agerar hon på ett sätt som gör att det uppstår misstankar om hennes agenda och snart kopplas AC-12 in på fallet.

“Hon är den här okända personen , du vet aldrig riktigt var du har henne. Ibland verkar hon vara ett vänligt ansikte, ibland inte alls”, har Kelly MacDonald sagt till brittisk press.

Den populära kriminalserien är skapad av den brittiska mästaren i genren, Jed Mercurio. Samme Mercurio ligger även bakom Bodyguard och nya Bloodlands.

Det finns fem säsonger av Line of Duty sedan förut som kan streamas hos C More. Den sjätte säsongen lär ta vägen förbi SVT innan även den landar hos C More.

För den som hunnit glömma vad som hände i de tidigare säsongerna eller vill hoppa direkt in i säsong sex så har BBC här sammanfattat hela Line of Duty i en video på sex minuter.