Killing Eve avslutas – men kan få spinoff

Katt- och råttaleken når sin kulmen. Säsong fyra av Killing Eve blir seriens sista. Men helt över kanske det ändå inte är. AMC har spinoff-planer.

Efter tre framgångsrika säsonger går Killing Eve, som i Sverige har sitt hem hos HBO Nordic, mot sitt slut. På seriens officiella Twitterkonto meddelas att den fjärde säsongen, som börjar filmas i sommar, blir den sista. Kanske inte helt överraskande med tanke på var den senaste säsongen landade huvudkaraktärerna.

“Killing Eve har varit den mest extraordinära resa och en resa jag för evigt kommer att vara tacksam för. Tack till alla fans som har stöttat oss och följt med på resan. Även om alla goda ting har ett slut, så är det inte över än. Vi ämnar göra den här säsongen minnesvärd”, kommenterar Jodie Comer som gett liv åt sociopaten och lönnmördaren Villanelle, vars skruvade relation med Sandra Ohs MI6-agent Eve Polastri är seriens pumpande hjärta.

Thrillerserien har blivit en stor framgång för lilla BBC America och bland annat belönats med en Golden Globe till Oh och Emmy till Comer. Det vill systerkanalen AMC gärna spinna vidare på och håller nu på och utvecklar potentiella spinoff-serier som ska utvidga det universum som Killing Eve banat väg för.

”Vi ser fram emot en oförglömlig finalsäsong och att utforska en potentiell expansion av detta tilltalande universum”, säger Dan McDermott, programchef hos AMC Networks.

Killing Eve skapades av mångfaldigt Emmybelönade Phoebe Waller-Bridge (Fleabag) och var också som allra bäst i den första säsongen. Därefter har varje säsong haft en ny huvudförfattare. Emerald Fennell (precis Oscarsnominerad för Promising Young Woman) tog över taktpinnen i säsong två och följdes av Suzanne Heathcote i säsong tre. Den fjärde och sista säsongen rattas av Laura Neal.