Trailer: Nicole Kidman i Lulu Wangs Expats

Nicole Kidman är en vilsen utlänning i Hongkong i filmregissören Lulu Wangs första tv-serie. Amazon Prime har släppt trailern för Expats som har premiär i januari.

Den nedkortade titeln Expats är sprungen ur Janice Y K Lees roman The Expatriates som utkom 2016. Författaren ingår själv i det team, lett av The Farewell-regissören Lulu Wang, som bearbetat boken till tv-serie. Bland producenterna finns även Nicole Kidman och hennes produktionsbolag Blossom Films.

Expats är en miniserie i sex avsnitt om ”utlänningar” som lever i Hongkong, och vars liv binds samman av en oväntad familjetragedi. I centrum finns tre amerikanska kvinnor; Margaret (Nicole Kidman), Mercy (Ji-young Yoo) och Hilary (Sarayu Blue). De står varandra nära men känner sig alla vilsna och desperata i ett land som inte är deras eget. 

Brian Tee spelar Margarets make Clarke och Jack Huston Hilarys make David. Clarke har inte någon lust att byta ut sin utländska livsstil för ett förortsliv i USA – tills hans liv vänds på ända och han ställs inför ett omöjligt val.

Lulu Wang är tv-seriens skapare, manusförfattare och regissör. I Expats granskar hon privilegier och utforskar vad som händer när linjen mellan offer och skuld suddas ut. 

De två första avsnitten av Expats dyker upp på Amazon Prime Video den 26 januari 2024. Resterande avsnitt släpps veckovis. I den nysläppta trailern framgår att Margarets och Clarkes son plötsligt försvinner.