Trailer: Mystisk fiende i The Acolyte

Vem är den mystiska fienden med det röda lasersvärdet? En ny trailer för The Acolyte har släppts på Star Wars-dagen den 4 maj.

Den första trailern för den nya Star Wars-serien släpptes redan i mars. En månad innan premiären kommer ytterligare en. Den 4 juni blir de två första avsnitten av The Acolyte tillgängliga på Disney+.

I den nya trailern introduceras en ny mystisk Sith Lord med rött lasersvärd, en föregångare till Palpatine som med mörka krafter väntar på att slå till mot Jedi-ordern. En dödlig jakt har redan inletts.

Så här lyder seriens officiella synopsis: En utredning av ett chockerande utbrott av brott ställer en respekterad Jedi-mästare (Lee Jung-jae från Squid Game) mot en farlig krigare från hans förflutna (Amandla Stenberg). När fler ledtrådar blir kända påbörjas en resa där onda krafter visar att allt inte är vad de synes vara.

Lesley Headland går i sin berättelse längre tillbaka i tiden än någon annan live action-serie i Star Wars-universumet har gjort så här långt. The Acolyte utspelar sig 100 år innan händelserna i Star Wars: Episode I — The Phantom Menace. Det är under slutet på den så kallade High Republic-eran när Jedi-orden var som starkast och man trodde att Sith-lorderna försvunnit från galaxen – men med skugglika hemligheter och mörka krafter som växer. 

Amandla Stenberg fick sitt genombrott i unga år som Rue i Hunger Games. Nu har hon fyllt 25 år och har en nyckelroll i The Acolyte. Stenbergs karaktär heter Mae och har av oklara skäl lämnat Jedi-ordern och nu tycks vara under upplärning på den mörka sidan.

Två Jedi-mästare spelade av Lee Jung-jae (Squid Game) och Carrie-Anne Moss (Marvel’s Jessica Jones) har också introducerats liksom en Wookiee-Jedi som heter Kelnacca (Joonas Suotamo från Solo: A Star Wars Story).

I rollistan finns även Manny Jacinto, Dafne Keen, Charlie Barnett, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson och Dean-Charles Chapman.