Julipremiär för Natalie Portman och Lady in the Lake

Apple TV+ har släppt den första bilden på Natalie Portman i tv-serien Lady in the Lake. Kriminalhistorien som utspelar sig i Baltimore på 1960-talet har premiär i juli.

Miniserien Lady in the Lake bygger på en roman från 2019 av Laura Lippman som beskrivs som en blandning av modern psykologi och klassisk noir om det pris som kvinnor får betala för sina drömmar. Romanen har bearbetats till tv-serie av Alma Har’el och Dre Ryan. Honey Boy-regissören Har’el har själv både skrivit pilotavsnittet och regisserat. 

Projektet presenterades redan i mars 2021. Det var då tänkt att Oscarvinnaren Natalie Portman i sin första stora tv-roll skulle dela rampljuset med en annan Oscarvinnare, men Lupita Nyong’o lämnade sedan Apple TV-produktionen och ersattes av Moses Ingram, mest känd från Star Wars-serien Obi Wan-Kenobi.

Lady in the Lake utspelar sig i Baltimore kring Thanksgiving 1966, där ett olöst mord får hemmafrun och mamman Maddie Schwartz (Portman) att uppfinna sitt liv på nytt som undersökande journalist. Parallellt försöker den hårt arbetande Cleo Sherwood (Ingram), jonglera moderskap, många jobb och en passionerat gräsrotsengagemang för att puffa Baltimores progressiva agenda framåt. Madde blir besatt av Cleos mystiska död och öppnar dörren till något som sätter alla runt dem i fara.

Vid sidan av Natalie Portman och Moses Ingram medverkar även Y’lan Noel, Brett Gelman, Byron Bowers, Noah Jupe, Josiah Cross, Mikey Madison och Pruitt Taylor Vince.

Inspelningen av miniserien hade pågått i Baltimore i flera månader, när den i augusti 2022 fick pausas då producenterna blev utsatta för hot och utpressning av ett gäng knarkhandlare som försökte ta kontroll över inspelningen. Gruppen hotade att skjuta någon om man inte slutade filma och betalade en okänd summa. Producenterna bestämde sig då för att sluta filma och hitta en ny inspelningsplats.

Natalie Portman är även en av producenterna för Lady in the Lake som har premiär den 19 juli, då två av de sju avsnitten blir tillgängliga på Apple TV+.