Amy Schumers nya serie Life & Beth

Amy Schumer återvänder till tv med en ny serie. I Life & Beth har hon valt Michael Cera som motspelare. Komediserien har premiär den 18 mars.

Det är fem år sedan den hyllade humorserien Inside: Amy Schumer tog adjö. Sedan dess har komikern gift sig, fått barn, gjort Broadwaydebut och haft ett matprogram på tv med sin kockmake. Men nu är hon tillbaka med en ny tv-serie som hon skapat själv.

I Life & Beth spelar Amy Schumer titelpersonen Beth, vars liv ser snyggt ut på papper och imponerar på alla som hon växte upp med. Beth tjänar bra som vindistributör, är i ett långvarigt förhållande med en framgångsrik man och bor på Manhattan, New York. Men när en plötslig incident tvingar henne att ta en tur längs memory lane och konfrontera tidigare trauman så ändras hennes liv för evigt.

Foto: Jeong Park/Hulu

Serien växlar mellan Beth vid 39 år ålder och Beth som tonåring (då spelad av Violet Young), allt medan hon börjar inse hur hon blev den hon blev och vem hon vill bli. Hennes kärlek John spelas av Michael Cera.

Foto: Scott McDermott/Hulu

I rollistan återfinns även Susannah Flood, Kevin Kane, Yamaneika Saunders, Laura Benanti, Larry Owens, Michael Rapaport, Rosebud Baker och LaVar Walker.

Life & Beth har premiär den 18 mars på den amerikanska streamingtjänsten Hulu. Den ägs av Disney, vilket gör Disney+ till det troliga svenska hemmet för den kommande Amy Schumer-serien.