Trailer: Moss jagar mördare i Shining Girls

Elisabeth Moss spelar ännu en karaktär som präglas av ett trauma. I Shining Girls jagar hon en seriemördare som tycks hoppa i tiden.

Senast Elisabeth Moss var aktuell på tv-skärmarna var som June Osborne i den fjärde säsongen av den dystopiska Hulu-serien The Handmaid’s Tale (HBO Max i Sverige). I sin nya Apple-serie, där hon också är producent, spelar Elisabeth Moss en annan traumatiserad karaktär.

Elisabeth Moss som Kirby Mazrachi.

Shining Girls är en bearbetning av en roman med samma namn av Lauren Beukes som utspelar sig på 1990-talet. Huvudpersonen Kirby Mazrachi är arkivist på en tidning i Chicago, sedan hennes journalistdrömmar satts på vänt efter en brutal attack som lämnade henne i en ständigt skiftande verklighet. När hon får veta att ett färskt mord kan kopplas till övergreppet på henne själv så teamar hon upp med veteranreportern Dan Velazquez (Wagner Moura). Han är den enda som är lika intresserad av fallet som hon och tillsammans försöker de hitta ledtrådar till mördarens identitet och varför Kirbys tillvaro hela tiden skiftar. Men det är ingen vanlig mördare de jagar, utan en seriemördare som verkar existera utanför tid och rum.

De andra större rollerna görs av Phillipa Soo (Hamilton), Amy Brenneman (The Leftovers) och Jamie Bell (Turn). Två namnkunniga tv-regissörer, Michelle MacLaren (Breaking Bad) och Daina Reid (The Handmaid’s Tale), har stått bakom kameran. 

Apple TV+ har precis släppt den första trailern inför premiären den 29 april då de tre första av åtta avsnitt av Shining Girls landar. Därefter släpps ett avsnitt varje fredag.