Premiärdatum för House of the Dragon

HBO:s Game of Thrones-spinoff om huset Targaryen har äntligen fått ett premiärdatum. House of the Dragon inleds i Sverige den 22 augusti.

Fantasyfansen har fått gott om tid att komma över den kritiserade sista säsongen av Game of Thrones. Seriefinalen sändes i maj 2019. Mer än tre år senare är det äntligen dags att stifta bekantskap med karaktärerna i House of the Dragon.

Det kan vara värt att notera att HBO placerat sin premiär strategiskt ett par veckor innan Amazon sjösätter sin om möjligt ännu större fantasysatsning The Lord of the Rings: The Rings of Power som har sitt premiärdatum den 2 september.

Prequelserien från Ryan Condal och Miguel Sapochni utspelar sig 200 år innan händelserna i Game of Thrones. Skaparna baserar House of the Dragon på Fire & Blood (Eld & Blod), den första delen av George RR Martins berättelse om huset Targaryen som utforskar det ökända Targaryen-inbördeskriget, kallat Dance of Dragons.

Här är HBO Max presentation av huvudkaraktärerna: 

Paddy Considine som kung Viserys Targaryen, vald av Westeros lorder till att efterträda den gamla kungen Jaehaerys Targaryen vid det Stora Rådet i Harrenhal. Viserys är en varm, god och vänlig man som bara vill föra vidare sin farfars arv. Men goda män blir inte alltid med självklarhet stora kungar.

Matt Smith som prins Daemon Targaryen, yngre bror till kung Viserys och tronarvinge. En makalös krigare och drakryttare. Daemon har en drakes blod. Men det sägs att varje gång en Targaryen föds, singlar gudarna slant…

Olivia Cooke som Alicent Hightower, dotter till Otto Hightower, Kungens Hand, och den vackraste kvinnan i Westeros. Hon växte upp i The Red Keep, nära kungen och hans innersta krets och hon besitter både elegans och ett politiskt skarpt sinne.

Emma D’Arcy som prinsessan Rhaenyra Targaryen, kungens förstfödda, av rent valyriskt blod och en skicklig drakryttare. Många skulle säga att Rhaenyra föddes med allt… men hon föddes inte som man.

Steve Toussaint är Lord Corlys Velaryon, “The Sea Snake”. Lord av Huset Velaryon, en valyrisk blodslinje lika gammal som Huset Targaryen. Känd som ”The Sea Snake” är han den mest välkände äventyraren till havs i Westeros historia. Lord Corlys har skapat ett mäktigt hus som är rikare än Lannisters och har den största flottan i världen.

Eve Best som prinsessan Rhaenys Targaryen, drakryttare och gift med lord Corlys Velaryon. ”The Queen Who Never Was” ratades som arvinge vid Stora Rådet, eftersom riket favoriserade hennes kusin Viserys – eftersom han är man.

Fabien Frankel som Ser Criston Cole, av dorniskt ursprung och son till Lord Blackhavens förvaltare. Cole äger inga rikedomar eller titlar – allt han har är sin ära och övernaturliga talang med svärdet.

Sonoya Mizuno som Mysaria, som kom tomhänt till Westeros och har sålts fler gånger än hon kan minnas. Hon kunde ha tappat modet men blev i stället prins Daemon Targaryens mest betrodda allierade.

Rhys Ifans som Otto Hightower. Kungens Hand som troget och lojalt tjänar både sin kung och hans rike. Som Otto ser det är det största hotet mot riket kungens bror Daemon och hans position som tronarvinge.