Moss och Washington gör tv-serie av Imperfect Women

Tre kvinnors långa vänskap ödeläggs av ett brott. Elisabeth Moss och Kerry Washington ska spela två av kvinnorna när Araminta Halls roman Imperfect Women blir tv-serie hos Apple TV+.

Det var Mad Men och The Handmaid’s Tale-stjärnan Elisabeth Moss och hennes producentpartner Lindsey McManus som först la vantarna på rättigheterna till Imperfect Women. Moss, även aktuell i FX-serien The Veil, kontaktade sedan Kerry Washington och hennes produktionsbolag.

“Från det ögonblick jag fick Aramintas roman så kunde jag inte lägga den ifrån mig. Det var så elektrifierad läsning; jag förälskade mig genast i den. Jag har beundrat Kerry och hennes arbete som skådespelare och producent i många år, och letat efter något att samarbeta med henne om och blev så glad när materialet talade till henne och Pilar på Simson Street. De var de första och enda personer vi tänkte på.“

I samma pressmeddelande från Apple TV+ returnerar Kerry Washington, mest känd som Olivia Pope I Scandal, artigheterna.

“Jag hade inte kunnat bli mer upphetsad över att få det samtalet från Elisabeth. Jag har varit ett fan av henne – både som briljant skådespelare och banbrytande producent – i åratal. Elisabeth och Lindsey har oklanderlig smak, vilket bevisas av hur de kämpat för Aramintas gripande roman”, säger Washington och beskriver berättandet som spännande, komplext och rått.

För bearbetningen av boken står Annie Weisman, som tidigare samarbetat med Apple TV+ om dramakomedin Physical.

Enligt Apple TV+ är Imperfect Women en psykologisk thriller om ett brott som bryter upp en decennielång vänskap mellan tre kvinnor. Det är ett mordmysterium som kompliceras av perspektiv som utforskar skuld och vedergällning, kärlek och svek, och de kompromisser vi gör som leder till att våra liv förändras. Allt medan utredningen nystas upp så uppdagas sanningen om hur även nära relationer kan förändras över tid.