Premiärdatum för ännu en Yellowstone-serie

Originalserien må gå mot sitt slut men Taylor Sheridans Yellowstone-universum lever i högsta grad. David Oyelowo spelar hårdkokt sheriff i Lawmen: Bass Reeves som nu fått ett premiärdatum.

När den framgångsrika tv-skaparen Taylor Sheridan inte är upptagen med att bråka med Kevin Costner så formligen öser han ur sig tv-manus. Nya Lawmen: Bass Reeves betraktas om en del av det Yellowstone-universum som även inkluderar 1883 och 1923.

Den nya antologiserien ska följa olika ikoniska sheriffer och laglösa som präglat historien. Huvudpersonen i den första säsongen är den forna slaven Bass Reeves som på 1800-talet blev en av de första afroamerikanska sherifferna. Den stentuffa Reeves var verksam mestadels i Arkansas och i området runt Oklahoma och lyckades under sin tid som rättsskipare fånga hela 3 000 bovar.

My David Oyelowo (Selma) har titelrollen och producerar serien ihop med Taylor Sheridan. I rollistan finns även andra namnkunniga skådespelare som Donald Sutherland, Dennis Quaid, Shea Whigham och Garrett Hedlund.

I en färsk teaser från Paramount+ annonseras premiärdatumet till den 5 november. När Lawmen: Bass Reeves, liksom övriga Yellowstone-serier, anländer till Skyshowtime och dess svenska tittare återstår att se.