Emma Corrin i OA-skaparnas nya serie

The OA-skaparna har hittat sin Darby Hart. Emma Corrin går från prinsessa till amatördetektiv och huvudrollen i FX-serien Retreat.

Brit Marling och Zal Batmanglij skapade tillsammans Netflixserien The OA. Deras nästa gemensamma tv-projekt är en vem-gjorde-det-historia som är beställd av kabelkanalen FX. Premissen påminner om filmen Knives Out och är en lek med kriminalgenrén.

Huvudperson är amatördetektiven Darby Hart. Hon och elva andra gäster har av en tillbakadragen miljardär bjudits till en retreat på en avskild och förtrollande plats. När en av gästerna hittas död måste Darby kämpa mot konkurrerande intressen för att bevisa att det handlar om ett mord och hon måste göra det innan mördaren hinner ta fler liv.

Darby Hart ska alltså spelas av Emma Corrin, Golden Globe-belönad och Emmy-nominerad för sin porträttlika roll som prinsessan Diana i The Crown. Två andra roller görs av Linus Roache och Gina McKee.

Britt Marling som spelade huvudrollen i The OA ska spela en nyckelroll även i FX-serien, utöver att dela ansvaret för manus och regi med kompanjonen Zal Batmanglij.

“Vi älskar att Brit Marling och Zal Batmanglij kom till oss med en radikal konceptualisering av whodunit och med en originell uppsättning karaktärer. Särskilt en stark och originell ung kvinna i centrum för historien, vars förflutna och nutida historia formar en stark känslomässig grund. Och det är ett mysterium att lösa också. Det är en distinkt och unik serie som inte är lätt att producera”, kommenterar FX-bossen John Landgraf.