Trailer: Mord i Central Park i City on Fire

OC- och Gossip Girl-skaparna Josh Schwartz och Stephanie Savage har gjort tv-serie av romanen City on Fire. Apple TV+ har nu släppt trailern för serien om ett mord i Central Park.

City on Fire är inspirerad av en roman av Garth Risk Hallberg med samma namn. Romanen utspelar sig på 1970-talet. I tv-serien blir en student skjuten på nationaldagen den 4 juli 2003 i Central Park, New York.

Chase Sui Wonders spelar studenten Samantha. Hennes vänners band spelar på hennes favoritklubb. Hon har lämnat stället för att möta någon med löfte om att komma tillbaka. Men hon återvänder aldrig. Hon är ensam, det finns inga vittnen och få fysiska bevis.

När brottet mot Samantha utreds så visar det sig att hon utgör den viktiga kopplingen mellan en serie mystiska citybränder, musikscenen downtown och en förmögen fastighetsfamilj som pressas av de många hemligheter som de försöker dölja.

Wyatt Oleff spelar Samanthas vän Charlie som fortfarande inte kommit över sin fars död i 9/11-attentatet två år tidigare. Nu använder han i stället all sin energi för att ta reda vad som ledde till Samanthas död.

I rollistan finns även Jemima Kirke, Nico Tortorella, Ashley Zukerman, Xavier Clyde, Max Milner, Alexandra Doke, Omid Abtahi, Kathleen Munroe, John Cameron Mitchell, Geoff Pierson och Beth Malone.

Seriens skapare Josh Schwartz och Stephanie Savage är kända för sin ungdomsserier. Radarparet ligger bakom klassiker som OC och Gossip Girl. På senare tid har de ägnat sig åt Hulu-serierna Looking for Alaska och Runaways samt The CW-serierna Dynasty och Nancy Drew. Paret har också varit med och producerat den nu nedlagda Gossip Girl-reboot som skapades av författarkollegan Joshua Safran.

Duons produktionsbolag Fake Empire Productions har numera ett first look-avtal med Apple. De åtta avsnitten av City on Fire produceras därför av Apple Studios och har premiär på Apple TV+.

Thrillerseriens tre första avsnitt blir tillgängliga på Apple TV+ den 12 maj, följt av ett avsnitt i veckan.