City on Fire-serie från OC-skaparna

OC- och Gossip Girl-skaparna Josh Schwartz och Stephanie Savage ska göra tv-serie av romanen City on Fire. Apple TV+ har beställt serien om ett mord i Central Park.

Manusförfattarna Josh Schwartz och Stephanie Savage är radarparet bakom succéserier som OC och Gossip Girl. På senare tid har de ägnat sig åt Hulu-serierna Looking for Alaska och Runaways samt The CW-serierna Dynasty och Nancy Drew. Paret är också med och producerar den Gossip Girl-reboot från författarkollegan Joshua Safran som har premiär hos HBO Max den 8 juli.

Duons produktionsbolag Fake Empire Productions har numera ett first look-avtal med Apple. De åtta avsnitten av City on Fire produceras därför av Apple Studios och kommer att ha premiär på Apple TV+.

City on Fire är inspirerad av en roman av Garth Risk Hallberg med samma namn. Romanen utspelar sig på 1970-talet. I tv-serien blir en student skjuten på nationaldagen den 4 juli 2003 i Central Park, New York.

Samantha Cicciaro är ensam, det finns inga vittnen och få fysiska bevis. Hennes vänners band spelar på hennes favoritklubb. Hon lämnar stället för att möta någon med löfte om att komma tillbaka. Men hon återvänder aldrig. När brottet mot Samantha utreds så visar det sig att hon utgör den viktiga kopplingen mellan en serie mystiska citybränder, musikscenen downtown och en förmögen fastighetsfamilj som pressas av de många hemligheter som de försöker dölja.