Trailer: Martin Freeman i The Responder

Martin Freeman spelar en insatspolis under pressande nattskift i The Responder. Den brittiska serien är skapad av en före detta polis.

Tony Schumacher lämnade polisen efter ett sammanbrott och körde taxi innan han övergick till att skriva thrillerromaner. The Responder är hans första tv-manus. Rutinerade skådespelaren Martin Freeman (Sherlock, Fargo) är imponerad: “Tony Schumachers manus var så unikt och ärligt att jag mycket snabbt ville bli del av The Responder och ta mig an rollen som Chris. Ingen skriver som Tony och det har varit spännande att bosätta sig i den värld han skapat.”

Tony Schumacher returnerar artigheten: “Min fantasiskådespelare när jag skrev karaktären Chris var Martin Freeman. Att se fantasin förvandlas till verklighet är mer än spännande. Martin är en av de största brittiska skådespelarna. Han bidrar med en sådan brunn av talang och mänsklighet och blåser magi i orden jag haft turen att ge honom.”

Karaktären Chris är en krisdrabbad, moraliskt komprometterad, okonventionell insatspolis som jobbar nattskift i Liverpool. Han försöker hålla huvudet över vattnet både på det privata planet och på jobbet när han tvingas ta sig an rookie-kollegan Rachel (Adelayo Adedayo). Båda upptäcker att huruvida de ska överleva den emotionella pressen i den nattliga världen avgörs av om de hjälper eller förstör för varandra.

Kriminaldramat The Responder består av sex entimmesavsnitt som ännu inte fått något premiärdatum av BBC.