Premiärdatum för Outlander säsong 6

Datumet som alla Outlander-fans har väntat på har nu offentliggjorts. Den 6 mars återvänder Claire och Jamie Fraser i den sjätte säsongen av fantasyserien.

Författaren Diana Gabaldon annonserade själv premiärdatumet under ett lanseringsevent för Go Tell the Bees That I Am Gone (En svärm av tusen bin), den nionde boken i hennes populära Outlander-svit.

Starz romantiska fantasyserie har alltså nått fram till bok sex. I “A Breath of Snow and Ashes” (Snö och aska) lever Claire och Jamie Fraser (Caitríona Balfe och Sam Heughan) sina liv i 1700-talets North Carolina. Det amerikanska inbördeskriget närmar sig och krigshotet ligger som ett mörkt moln över Fraser’s Ridge, det hem som de byggt tillsammans.

Claire och Jamie måste nu försvara hemmet på Fraser’s Ridge, som ligger på mark som de fått från kronan, inte bara från externa krafter utan också från de konflikter som skapats inom det samhälle som de är en del av.

Starz beskriver utvecklingen så här: Om säsong fyra ställde frågan ”Vad är ett hem?” och säsong fem ställde frågan ”Vad är du villig att göra för att skydda ditt hem”, så utforskar säsong sex vad som händer när det är disharmoni och splittring bland invånarna i det hem som du skapat. När du blir en outsider – eller outlander om man så vill – marginaliserad och avvisad i ditt eget hem.

Den första teasern för den nya säsongen släpptes i samband med New York Comic Con i början av oktober. Den kan ses här. Här är också öppningssekvensen för säsong sex.

Outlander är i Sverige en Viaplay-serie dit de nya avsnitten kommer först. De fem första säsongerna finns även på HBO Max och Netflix.