Premiärdatum för Inventing Anna

Vem är Anna Delvey? Frågan ställs i den första teasern för Shonda Rhimes miniserie Inventing Anna, som nu fått ett premiärdatum av Netflix.

För en månad sedan släpptes de första stillbilderna på Julia Garner i rollen som den unga ryskan som uppfann en ny identitet och blev ökänd som bedragerskan Anna Delvey. Nu har Netflix också annonserat premiärdatum i den första teasern med rörliga bilder.

Shonda Rhimes skapade Grey’s Anatomy och byggde sedan ett tv-imperium i form av produktionsbolaget Shondaland. Inventing Anna är den första serien sedan Scandal där Rhimes själv skrivit manus.

Miniserien är inspirerad av en viral New York Magazine-artikel av Jessica Pressler med rubriken “How Anna Delvey Tricked New York’s Party People”. Delvey, vars riktiga efternamn är Sorokin, lyckades med en falsk charma den yngre delen av New York-eliten – och sno deras pengar.

Julia Garner (Ozark) spelar Anna Delvey och Anna Chlumsky (Veep) en lös version av Jessica Pressler, journalisten som också fungerat som konsult.

Medverkar gör även bland andra Laverne Cox (Orange is the New Black), Katie Lowes (Scandal), Jeff Perry (Scandal) och Alexis Floyd (The Bold Type). Dave Frankel har regisserat två av avsnitten, inklusive pilotavsnittet.

Den 11 februari landar Inventing Anna hos Netflix.