Freeman och Brody i nytt Crackle-drama

Crackle nästa för Martin Freeman och Adam Brody. De två har huvudrollerna i det nya dramat Start Up som ingår i Sony-plattformens ökade satsning på originalserier.

Sonys streamingtjänst Crackle är mest känd för Comedian In Cars Getting Coffee där Jerry Seinfeld intervjuar kända kolleger. Nu gör Crackle även en ordentlig satsning på egna dramaserier för att försöka slåss om uppmärksamheten i den allt hårdare konkurrensen om tv-tittarna online.

Den första originalserien Chosen gjorde inget större avtryck. Det gick bättre för The Art of More med Dennis Quaid och Kate Bosworth i huvudrollerna (bild nedan). Crackle förnyade snabbt serien i december efter att den nått två miljoner tittare under de första två veckorna.

the_art_of_more

Nu har Crackle beställt ytterligare ett drama. Start Up handlar om vad som händer när en briljant men kontroversiell tech innovation gror på fel sida av lagen. Martin Freeman (Sherlock, Fargo) gör rollen som FBI-agent Phil Rask som via en utredning hamnar hos Adam Brodys (OC) riskkapitalist Nick Talman. Den senare har placerat sin fars svarta pengar i en start up grundad av en briljant innovatör som vill förändra världen.

Inspelningen av Start Up drar igång i veckan i Puerto Rico.