Efter fyra år: Master of None tillbaka

Fyra år och en skandal senare kommer säsong tre av Master of None till Netflix. Med mindre Aziz Ansari och mer Lena Waithe.

Den prisbelönade dramakomedin Master of None skapades av Aziz Ansari och Alan Yang. Den första säsongen anlände till Netflix 2015 och följdes av en andra säsong två år senare, båda väl mötta av kritiker och publik. Men sedan drogs Aziz Ansari in i en #metoo-skandal och efter anklagelser om sexuella övergrepp försvann han och serien från radarn.

Men nu är en ny säsong av Master of None inspelad, denna gång i London, och redo att släppas av Netflix den 23 maj. Den nya säsongen fokuserar dock inte på Aziz Ansaris karaktär Dev Shah som i två säsonger letat efter kärleken. I stället riktas ljuset på Lena Waithes birollskaraktär Denise som var huvudperson i det Emmy-belönade Thanksgiving-avsnittet i säsong två.

Denise förhållande med sin partner Alicia beskrivs som en modern kärlekshistoria som intimt illustrerar upp- och nedgångarna i ett äktenskap, utmaningarna kring fertilitet samt personlig utveckling tillsammans och separat. Alicia spelas av Naomi Acki (Jannah i Star Wars: The Rise of Skywalker).

Här är trailern för säsong 3 som döpts till “Master of None Presents: Moments in Love”

https://www.youtube.com/watch?v=BQqh6yZaRNI

Artikeln uppdaterad med trailer och premiärdatum 2021-04-27.