Grönt ljus för säsong sju av Outlander

Romantiken och tidsresorna i Outlander är inte på långa vägar över. Mitt i produktionen av säsong sex ger Starz klartecken även för en sjunde säsong.

Här offentliggörs nyheten av skådespelarna själva:

Förnyelsen är ingen stor överraskning med tanke på den romantiska dramaseriens stora popularitet och att serien bygger på en boksvit av Diana Gabaldon som består av i nuläget nio böcker. Säsong sju kommer att baseras på den sjunde boken An Echo in the Bone (Som ett eko) och bestå av tolv avsnitt.

“Starz är fast beslutet att investera i djärv premium storytelling som förstärker mångfalden och riktar strålkastarljuset på kvinnor framför och bakom kameran via vårt #TakeTheLead initiativ. Hitserien Outlander förkroppsligar det initiativet i form av en kraftfull kvinnlig huvudperson och ett fantastiskt gäng storytellers. Vi ser fram emot att följa Claire och Jamies äventyr i Amerika under revolutionen tillsammans med mer tidsresande nästa säsong,” säger Christina Davis, programchef för Starz, i ett uttalande.

Säsong fem av Outlander hade premiär i februari 2020. Produktionen av den sjätte säsongen skulle också ha startat förra året. Inspelningen har som så många andra försenats på grund av coronapandemin, men är nu igång sedan en månad. I början av februari fick vi den här uppdateringen från seriens Twitter-konto.

I Sverige kan Outlander följas på Viaplay. De fem säsongerna finns nu också på Netflix och HBO Nordic, dit säsongerna kommer lite senare.