Trailer: Jon Bernthal i American Gigolo

Jon Bernthal introduceras som Julian Kaye till tonerna av Blondies Call Me. Showtime har släppt premiärdatum och trailer för sin American Gigolo-serie.

Richard Gere spelade lyxeskorten Julian Kaye i filmen från 1980. När Jon Bernthal (The Punisher, We Own This City) tar över rollen har Julian tillbringat 15 år i fängelse falskt anklagad för mord. Film och tv-serie knyts ihop av Debbie Harrys röst som ger trailern en särskild atmosfär med den för filmen specialskrivna hitlåten Call Me.

Samtidigt som Julian Kaye jagar efter sanningen bakom den fälla som placerade honom i fängelse kämpar han med att acceptera sitt förflutna och hitta sin plats i den samtida sexindustrin. Han försöker också återuppta kontakten med sin enda riktigt stora kärlek, Michelle, men relationen är komplicerad. I tv-serien spelas hon av Gretchen Mol (Boardwalk Empire).

Rosie O’Donnell spelar polisdetektiven Sunday, som återupptar mordutredningen för att ta reda på sanningen och hamnar i ett svart hål av korruption, lögner och politiskt maskineri.

Gabriel LaBelle spelar den yngre versionen av julian. I rollistan finns även Lizzie Brocheré, Leland Orser och Wayne Brady. 

David Hollander kommer direkt från långköraren Ray Donovan till showrunner-jobbet för American Gigolo. Showtime har beställt tio avsnitt som börjar visas den 11 september. Eftersom det är en Showtime-serie ligger Paramount+ närmast till hands i Sverige.