Då återvänder Emmy-favoriten The Bear

The Bear tog storslam på Emmy-galan. Precis som de tidigare säsongerna med Jeremy Allen White och Ayo Edebiri i restaurangköket så landar hela den tredje samtidigt i juni.

Förut var det mer regel än undantag med nya säsonger regelbundet varje år. Så är det inte längre. Men när The Bear återkommer i juni så innebär det tre säsonger på tre år, alla släppta samma månad. FX lyckas med konststycket trots strejkerna förra året.

Jeremy Allen White spelar den talangfulla kocken Carmen “Carmy” Berzatto som lämnat fine dining-världen för att återvända hem till Chicago och ta över familjens smörgåsrestaurang efter att hans bror begått självmord. I den andra säsongen förvandlar ha. familjens sylta till en finkrog ihop med bland andra kockkollegan Sydney och familjevännen Richie, spelade av Ayo Edebiri och Ebon Moss-Bacharach.

Alla tre tog emot Emmy-statyetter för den första säsongen vid den försenade Emmy-galan i januari då The Bear korades till bästa komediserie och belönades med totalt tio priser.

Jeremy Allen White och Ebon Moss-Bacharach som Carmy och “kusin“ Richie.

“Vi skulle inte kunna bli mer stolta över dem alla och är glada över att ha serien tillbaka”, sa FX-chefen John Landgraf när han bekräftade återkomsten i juni under TCA-panelen för kanalen FX.

Landgraf avslöjade också att den nya säsongen, precis som de tidigare, droppas i sin helhet. Varför ändra på ett vinnande koncept, menar FX-bossen: “Även om avsnitten är separata så har säsongen en övergripande vibe. Vi beslutade att inte ändra det vi satte igång med den första säsongens binge-upplägg, vi kommer att fortsätta med det.“

The Bear är en FX-serie som i USA kan streamas hos tillika Disneyägda Hulu. I Sverige är det Disney+ som gäller för The Bear, och hittills har svenska tittare får vänta lite längre på premiären, senast runt en månad.