Cruel Intentions-serie beställd av Amazon

Det blir en Cruel Intentions-serie – men utan Sarah Michelle Gellar. I stället har Amazon beställt en serie inspirerad av 1990-talsfilmen med samma namn.

NBC hade långtgående planer på att följa upp kultfilmen Cruel Intentions med en tv-serie som skulle utspela sig 15 år senare. Sarah Michelle Gellar var redo att reprisera rollen som den rika, bortskämda och manipulativa Kathryn Merteuil, men serien kom inte längre än till pilotstadiet.

I stället blir det en serie med nya, unga skådespelare och en liknande handling som i kultfilmen från 1999 som i Sverige lanserades med titeln En djävulsk romans.

Tv-bearbetningen utspelar på ett elituniversitet i Washington DC där två hänsynslösa styvsyskon gör allt för att behålla sin position längst upp i den sociala hierarkin. Efter en brutal incident som hotar hela systemet med studentföreningar gör styvsyskonen vad som helst för att behålla sin makt och sitt rykte, även om det innebär att förföra dottern till USA:s vice president.

I rollistan återfinns Sarah Catherine Hook (First Kill), Zac Burgess (Totally Completely Fine), Savannah Lee Smith (Gossip Girl), Sara Silva (American Horror Stories), Khobe Clarke (Firefly Lane, Yellowjackets), John Harlan Kim (The Last Thing He Told Me, 9-1-1), Brooke Lena Johnson (You) och Sean Patrick Thomas (Till). Claire Forlani (CSI: NY) ersätter Laura Benanti som lämnade projektet i juni på grund av en schemakonflikt.

Amazon har bekräftat att det blir åtta avsnitt som kommer att landa hos Prime Video och inte hos Amazons annonsfinansierade streamingtjänst Freevee som det varit tal om förut.

Samma duo, Sara Goodman och Phoebe Fisher, som låg bakom tv-bearbetningen av I Know What you Did Last Summer är manusförfattare och exekutiva producenter även för Cruel Intentions.