Trailer: Jake Gyllenhaal mordmisstänkt i Presumed Innocent

I filmen Misstänkt för mord från 1990 spelades Rusty Sabich av Harrison Ford. I Apples tv-remake är det Jake Gyllenhaal som har huvudrollen. Den första trailern för Presumed Innocent har nu släppts.

Miniserien Presumed Innocent kommer från producentduon David E Kelley och JJ Abrams och leds av storstjärnan Jake Gyllenhaal i rollen som Rusty Sabich, åklagaren som själv blir huvudmisstänkt i en mordutredning.

Apple-serien är det andra försöket att bearbeta Scott Turows bästsäljare om besatthet, sex, politik och makt. I filmen Misstänkt för mord från 1990 hade Harrison Ford och Raul Julia de ledande rollerna.

I Presumed Innocent hamnar vice chefsåklagare Rusty Sabich (Jake Gyllenhaal) under lupp när kollegan Carol Polhemus (Renate Reinsve) leder en mordutredning. Allt blir kaotiskt på Chicagos åklagarmyndighet när det står klart att en av de egna utfört brottet och att Rusty, som haft en affär med Polhemus, är huvudmisstänkt. När han ställs inför konsekvenserna av sitt handlande tvingas Rusty göra allt för att bevisa sin oskuld och samtidigt försöka hålla ihop sin familj och sitt äktenskap.

Jake Gyllenhaal i huvudrollen har sällskap av bland andra Ruth Negga, Bill Camp, O-T Fagbenle, Chase Infiniti, Elizabeth Marvel, Nana Mensah, Renate Reinsve, Peter Sarsgaard och Kingston Rumi Southwick. 

De två första av totalt åtta avsnitt blir tillgängliga på Apple TV+ den 12 juni. Det är två dagar tidigare än vad som tidigare annonserats.