Forsytesagan blir tv-serie för tredje gången

Forsytesagan har redan blivit tv-serie två gånger. Nu är det dags för en ny bearbetning av John Galsworthys klassiska trilogi om en välbärgad brittisk familj i 1880-talets London.

Den engelska Nobelpristagaren i litteratur John Galsworthy skrev för ett sekel sedan den boksvit i tre delar som blivit känd som Forsytesagan, på originalspråk The Forsyte Saga.

Det är en svepande berättelse om en brittisk familj, som spänner från det viktorianska 1880-talet till den stora depressionen på 1930-talet, och som nu ska bearbetas till tv-serie för tredje gången på mindre än 60 år.

Debbie Horsfield, mest känd för Poldark, svarar för bearbetningen som ska bli till en tv-serie i sex delar hos PBS Masterpiece. Den följer på BBC:s tv-version från 1967 och ITV:s från 2002. Den senare hade Damien Lewis (Billions) i en av de ledande rollerna (se bilden ovan).

Inspelningen av The Forsyte Saga inleds om en månad och tar ensemblen till England, Wales och Italien.

Francesca Annis spelar Forsyte-matriarken Ann. Hennes äldsta son, Jolyon senior, spelas av True Blood-stjärnan Septhen Moyer och den yngre tävlingsinriktade sonen James av Jack Davenport (The Morning Show).

Susan Hampshire vann tre Emmy-priser för rollen som Fleur Forsyte i BBC-versionen och återvänder nu till Forsytesagan som Lady Carteret.

I den nya rollistan finns även Danny Griffin, Tuppence Middleton, Eleanor Tomlinson, Jack Davenport, Joshua Orpin, Millie Gibson, Tom Durant, Josette Simon och Jamie Flatters och Owen Igiehon.