Premiärdatum för Amazons Alex Cross-serie

James Pattersons populära Alex Cross-böcker blir tv-serie. Aldis Hodge spelar huvudkaraktären i kriminalserien Cross som nu fått ett premiärdatum hos Amazon Prime Video.

Tv-serien Cross har skapats av Ben Watkins (Burn Notice) och beskrivs som en komplex, pulserande thriller. Huvudpersonen Alex Cross är en ung, skicklig mordutredare med en särskild talang för att gräva i psyket hos mördare och deras offer. 

James Pattersons bokkaraktär har redan gestaltats av Tyler Perry i en film från 2012. Nu är det Aldis Hodge, i tv-sammanhang senast i City on a Hill, som ska ge karaktären kött och blod i en serie beställd av Amazon Studios. Hodge är också en av producenterna.

I rollistan finns även Isaiah Mustafa, Juanita Jennings, Alona Tal, Samantha Walkes, Caleb Elijah, Melody Hurd, Jennifer Wigmore, Eloise Mumford och Ryan Eggold.

Tv-seriens Alex Cross beskrivs som en man full av inre motstridigheter. Han är både en familjeman och en tunnelseende mordutredare. Han är i desperat behov av kärlek men mordet på hans hustru har gjort att han inte är kapabel att ta emot den.

Amazon tror så starkt på sin nya kriminalserie att klartecken redan getts för en andra säsong. Först den 14 november är det premiär för Cross, men Amazon har redan serverat den första teasern.