Evil-skaparna bakom seriemördardrama med Dennis Quaid

Den fjärde säsongen blir den sista för Evil, men skaparna har mer ondska att utforska. Dennis Quaid ska spela seriemördaren ‘Happy Face’ i en serie från Robert och Michelle King.

Makarna Robert och Michelle King är mest kända för att ha skapat The Good Wife och The Good Fight, men även Evil har omfamnats av många tv-kritiker. Den fjärde säsongen som blir tillgänglig på Paramount+ i maj blir den sista, men också lite längre än vad som ursprungligen var sagt. Säsongen var egentligen färdiginspelad, men makarna King har nu fått ytterligare fyra avsnitt på sig att avrunda hela serien.

Robert King kommenterar nedläggningen på X (före detta Twitter): “Det finns ingenting bättre än att finna en serie som tillfredsställer en genre och tillåter dig att utforska dina passioner. Det enda som är bättre är att hitta skådespelare du älskar. Så det är trist att Evil avslutas, men vi måste också tacka P+ för att de låtit oss hållas så länge”

Men ondskan försvinner inte med Evil. Robert och Michelle King ingår i producenteamet bakom Happy Face, en ny serie inspirerad av en podcast med samma namn som i sin tur är baserad på Melissa Moores självbiografiska bok Shattered Silence. Jennifer Cacicio är manusförfattare och showrunner.

Melissa Moore var 15 år då hon upptäckte att hennes egen älskade far var en ökänd seriemördare, känd som Happy Face eftersom han ritade smileys på bevis som han lämnade efter sig där han skröt om sina brott. Annaleigh Ashford är klar sedan tidigare i rollen som Melissa och Dennis Quaid har nu klivit på som hennes far.

Enligt synopsis tar serien sin utgångspunkt från Melissa Moores historia. Happy Face är en fängslad seriemördare som efter årtionden utan kontakt slutligen hittar ett sätt att tvinga sig tillbaka in i sin dotters liv. I en kamp mot klockan måste Melissa ta reda på om en oskyldig man är på väg att avrättas för ett brott som hennes far begått. Under tiden upptäcker hon vilken inverkan hennes far haft på offrens familjer och måste rannsaka sin egen identitet.