Trailer: Framflyttad premiär för Andor

Star Wars-serien Andor med Diego Luna och Stellan Skarsgård skjuts framåt nästan en månad. Det framgår av den händelserika trailer som släppts i dag.

Den 31 augusti var det sagt att Andor skulle debutera på Disney+. Så blir det inte. I den färska trailern annonseras i stället den 21 september som premiärdatum för Rogue One-spinoffen om Cassian Andor. Men då anländer tre avsnitt på en gång. Totalt består säsongen av tolv avsnitt.

Andor är en så kallad prequel till långfilmen från 2016. Första säsongen utspelar sig fem år tidigare, när rebellrörelsen växer i protest mot det mörka imperiets makt. Mer om seriens struktur, som sträcker sig över fem år och två säsonger, här.

Diego Luna repriserar rollen som Cassian Andor när han infiltrerar det galaktiska imperiet och utför hemliga operationer för rebellerna. I trailern ges också mycket utrymme åt Stellan Skarsgårds nya karaktär Luthen. Återvänder gör Forest Whittaker som Saw Gerrera och Genevieve O’Reilly som Mon Mothma.

Stellan Skarsgård som Luthen.

Diego Luna presenterade själv trailern i programmet Good Morning America: “Det är rätt unikt, för vi vet vad Cassian är kapabel, men vi möter honom när han inte vet att han är kapabel detta. Vi möter honom när livet är tufft, det är ett mörkt och intressant liv, för det är en vanlig kille som plötsligt måste bli del av något större, en del av ett samhälle som reser sig. Det är början av revolutionen, och det är en vacker historia därför att det påminner oss om vad vi är kapabla till, vad vi alla är kapabla till. Det finns inga jedis i närheten – folket måste ta kontroll.”