5-årsplan för Star Wars-serien Andor

Diego Luna, Stellan Skarsgård och de andra i spinoff-serien till Rogue One har en lång resa framför sig. Andors två säsonger kommer att spänna över fem år.

Disney+ har annonserat en lång rad Star Wars-relaterade serier. Berättelsen om Obi-Wan Kenobi är precis över och närmast på tur står nu serien om Cassian Andor eller kort och gott Andor som är seriens titel. Den 31 augusti är det premiär på Disney+.

Andor är en så kallad prequel till långfilmen Rogue One från 2016. Första säsongen utspelar sig fem år tidigare, när rebellrörelsen växer i protest mot det mörka imperiets makt.

Precis som i Rogue One spelas Cassian Andor av Diego Luna. Vår egen Stellan Skarsgård bidrar med en helt ny karaktär kallad Luthen. De tv`å syns ihop på en ny bild som släppts via Empire Magazine.

Det var känt sedan tidigare att Andor kommer att bestå av totalt 24 avsnitt fördelat på två säsonger. Nu står det också klart att den första säsongen utforskar ett år medan den andra säsongen tillägnas de resterande fyra åren för att sluta precis där Rogue One började.

I Andor handlar det inte om var berättelsen slutar utan hur den tar sig dit. Seriens skapare, Tony Gilroy, har för Empire Magazine utvecklat tankegångarna bakom seriens struktur.

“Regissörerna arbetar i block om tre avsnitt, så vi gjorde fyra block i säsong ett. Det inspelningsschemat gav organiskt en annan struktur på säsong två. Vi sa, wow, det skulle bli väldigt intressant om vi kommer tillbaka och låter varje block representera ett år. Vi förflyttar oss ett år närmare med varje block.”

Här är Andor-trailern som släpptes under Star Wars Celebration i slutet av maj.