HBO förnyar tre av sina succéserier

På måndag är det premiär på HBO Nordic inte bara för Game of Thrones utan även för komedierna Veep och Silicon Valley. Alla tre serierna förlängs nu även till 2017.

HBO, som på senare tid haft märkligt svårt att få till nya succéer, förlitar sig i stället på sina gamla beprövade kort. Fantasydramat Game of Thrones startar strax sin sjätte säsong. Veep inleder samtidigt sin femte och Silicon Valley sin tredje säsong. Alla tre serierna har nu alltså, dagarna före premiären, fått klartecken för nya säsonger även 2017.

Att de tre succéserierna förlängs kommer inte som någon överraskning. Det enda som är förvånande är att Game of Thrones bara förlängs med en säsong, eftersom det ryktas om att ett tvåårsavtal ska ha varit på gång. Skaparna David Benioff och DB Weiss vill avsluta historien med 13 avsnitt uppdelade på sju avsnitt i säsong sju och sex i en åttonde och sista säsong. Hur det blir med den saken är oklart eftersom HBO inte meddelat antal avsnitt för de nu beställda säsongerna av Game of Thrones, Veep och Silicon Valley.