Trailer: Finalen av banbrytande Pose

Den banbrytande dramaserien Pose närmar sig slutet. I trailern för finalsäsongen diskuteras passande nog vilket arv de lämnar efter sig.

Ryan Murphy, Brad Falchuk och Steven Canals skapade med Pose en banbrytande serie. När berättelsen startade befann sig karaktärerna mitt i aidskrisen på 1980-talet. Merparten av huvudpersonerna är mörkhyade transkvinnor som är aktiva på ballroom-scenen.

I den tredje och sista säsongen har handlingen hoppat fram till New York 1994. Aidsepidemien pågår fortfarande och Bianca Rodriguez (Mj Rodriguez) försöker balansera moderskapet med att vara en närvarande partner och sin roll som sjuksköterskeassistent. Allt medan Pray Tell (Billy Porter) kämpar med hälsoproblem och Evangelista-husets arv möter utmaningar.

Den första trailern för finalsäsongen serverar tårar, skratt, hopp, kärlek – och färgstarka outfits. Emmy-vinnaren Billy Porter inleder som Pray Tell med att reflektera över hur ballroom-kulturen förändrats. ”Ditt liv spelar roll”, säger Mj Rodriguez och det känns som hela seriens budskap ringas in. Samma känsla infinner sig när karaktärerna sedan forsätter med att diskutera vilket arv de kommer att lämna efter sig.

Pose är en FX-serie som i Sverige kan följas på HBO Nordic. Den tredje och sista säsongen har premiär den 2 maj i USA, vilket bör betyda den 3 maj här hemma.