Trailer: Evan Peters som Jeffrey Dahmer

Emmy-vinnaren Evan Peters transformeras till seriemördare i miniserien Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Premiär på Netflix redan den 21 september.

Efter ett helt gäng säsonger av The American Horror Story samarbetar Ryan Murphy och Evan Peters i en ny skräckhistoria. Den här gången hämtad direkt från verkligheten.

Jeffrey Dahmer är en av historiens mest ökända seriemördare, dömd till 16 livstidsstraff för att ha mördat och lemlästat män och pojkar under en period på 13 år, från 1978 fram till gripandet 1991.

Enligt synopsis så ska Dhamer-serien visa hur samvetslösa brott, riktade mot offer i underklassen och underlättade av systematisk rasism och institutionella misslyckanden av polismyndigheten, tillät en av de mest notoriska seriemördarna i USA att fortsätta sin mordturné i över ett decennium.

Netflix har nu släppt trailern för miniserien där Evan Peters transformeras till Jeffrey Dahmer. Samtidigt släpps premiärdatumet som visat sig ligga mycket närmare i tid än alla trott. Redan den 21 september släpps serien som Ryan Murphy skapat ihop med ständiga kompanjonen Ian Brennan. Även Janet Mock som hade en viktig roll bakom kulisserna på Pose finns med som producent och avsnittsförfattare.

Evan Peters är en av de återkommande skådespelarna i Ryan Murphys tv-stall, men är på senare år mest känd för sin detour till rollen som detektiv Colin Zabel i HBO-serien Mare of Easttown. För den insatsen belönades han med en Emmy för bästa manliga biroll.