Föräldramord i nästa del av Ryan Murphys Monster-antologi

Från seriemord till föräldramord. Ryan Murphy har funnit de unga skådespelare som ska gestalta bröderna Lyle och Eric Menendez i säsong två av tv-skaparens Monster-antologi.

Den första säsongen med Evan Peters som seriemördaren Jeffrey Dahmer blev en stor tittarsuccé hos Netflix. Uppföljningen till Monster: The Jeffrey Dahmer Story har titeln Monsters: The Lyle and Erik Menendez Story.

Frågan är dock vilka som är monstren i kriminalhistorien som bygger på en uppmärksammad morddom från 1996. Bröderna Menendez levde efter sina föräldrars död 1989 ett liv i lyx. Det uppmärksammades av myndigheterna och ledde till att polis och åklagare blev inkopplade. Efter att ha nekat länge så erkände bröderna slutligen att de dödat sina föräldrar José och Mary Louise “Kitty” Menendez och dömdes efter en tredje rättegång till livstids fängelse. Båda bröderna har dock fortsatt att hävda att det var fysiska, känslomässiga och sexuella övergrepp som ledde fram till den drastiska handlingen.

Kriminalfallet i Beverly Hills har fortsatt att utvecklas och så sent som i maj i år ansökte Erik och Lyle Menendez, nu 52 respektive 55 år, om en ny förhandling i rätten. Detta efter att den tidigare bandmedlemmen i Menudo, Roy Rosselló, hävdat att han som 14-åring blivit utnyttjad av José Menendez.

Det är nu klart att Erik ska spelas av Cooper Koch och Lyle av Nicholas Alexander Chavez. Båda är ganska färska i branschen. Koch har synts i Power Book II: Ghost och i ett par skräckfilmer. Chavez porträtterar Spencer Cassadine i ABC:s dagsåpa General Hospital.

Här är den teaser som släpptes när Netflix annonserade titeln för säsong två:

Antologimästaren Ryan Murphy uppges vara på väg tillbaka till Disney, men Monster-antologin kommer att fortsätta att ha sitt hem hos Netflix. Netflix har också en dokumentär på gång i samma ämne där filmarna uppges ha full access till bröderna Menendez.