De ska spela Butch and Sundance Kid

Paul Newman och Robert Redford spelade Butch Cassidy and the Sundance Kid i filmen från 1969. Nu ska Regé-Jean Page och Glen Powell göra samma sak i en tv-serie.

Filmen Butch Cassidy and the Sundance Kid handlar om två laglösa män som rånar banker och tåg i vilda västern, och som när de börjar jagas dygnet runt flyr tillsammans med Sundance flickvän till Bolivia. Filmen bygger på två verkliga personers liv, Robert Leroy Parker (Butch Cassidy) och Harry Longabaugh (The Sundance Kid).

Amazon Prime Video har vunnit budgivningen om den ännu titellösa tv-versionen som beskrivs som en nytolkning satt i ett alternativt USA. Kaz och Ryan Firpo (Eternals) är seriens manusförfattare. Joe och Anthony Russo finns med i bakgrunden som producenter.

Regé-Jean Page fick sitt stora genombrott som den stilige hertigen av Hastings i den första säsongen av Netflixserien Bridgerton. Han ska spela Butch Cassidy, den roll som i den klassiska filmen gjordes av Paul Newman. Robert Redford spelade den skickliga revolvermannen, känd som The Sundance Kid. Den rollen ska nu göras av Glenn Powell, senast aktuell i Top Gun: Maverick.