Trailer: En Jedi-dödare är lös i The Acolyte

Amandla Stenberg försöker döda en Jedi-mästare i trailern för The Acolyte. Men allt är inte som det synes vara i Star Wars-serien som kommer till Disney+ i juni.

Amandla Stenberg fick sitt genombrott i unga år som Rue i Hunger Games. Det är hon som har den ledande rollen i den nya Star Wars-serien från Leslye Headland, mest känd som en av skaparna av Netflixserien Russian Doll. Stenbergs karaktär heter Mae och under upplärning på den mörka sidan.

Leslye Headland går i sin berättelse längre tillbaka i tiden än någon annan live action-serie i Star Wars-universumet så här långt. The Acolyte utspelar sig 100 år innan händelserna i Star Wars: Episode I — The Phantom Menace. Det är slutet på den så kallade High Republic-eran när Jedi-orden var som starkast och man trodde att Sith-lorderna försvunnit från galaxen – men med skugglika hemligheter och mörka krafter som växer.

Headland har inspirerats, åtminstone delvis, av det The High Republic-material i form av böcker, seriealbum och webbserier som utkom under 2020 och 2021. 

Jedi Master Indara (Carrie-Anne Moss) i The Acolyte. Foto: Lucasfilm

Så här lyder seriens officiella synopsis: En utredning av ett chockerande utbrott av brott ställer en respekterad Jedi-mästare (Lee Jung-jae från Squid Game) mot en farlig krigare från hans förflutna (Amandla Stenberg). När fler ledtrådar blir kända påbörjas en resa där onda krafter visar att allt inte är vad de synes vara.

Den nysläppta trailern inleds med att Lees Jedi-mästare tränar en grupp elever, i Star Wars-världen kallade younglings, medan Stenbergs acolyte dold under en huva försöker döda en annan Jedi-mästare, spelad av Carrie-Anne Moss (Matrix), i en cantina.

Utöver de tre redan nämnda återfinns även Manny Jacinto, Dafne Keen, Charlie Barnett, Jodie Turner-Smith, Rebecca Henderson, Dean-Charles Chapman och Joonas Suotamo i rollistan.

The Acolyte kommer till Disney+ i USA den 4 juni med de två första av totalt åtta avsnitt. Disney+ har ännu inte bekräftat om det blir samma premiärdag även i Sverige.