Jeff Goldblum som Zeus i kaotisk Netflixserie

Grekisk mytologi men satt i nutid. I den första teasern för Netflixserien Kaos möter vi Jeff Goldblum som en makthungrig version av gudarnas kung Zeus.

Kaos som beskrivs som en vågad och mörkt humoristisk samtida tolkning av grekisk mytologi. Ingenting är heligt i The End of The F**ing World-skaparen Charlie Covells nytolkning av de grekiska myterna – förutom förräderiet och arrogansen hos ett gäng gudar och deras kosmiska intriger.

Från början var det tänkt att Hugh Grant skulle spela Zeus, men han tvingades kliva av på grund av en schemakrock. I stället har Charlie Covell placerat Jeff Goldblum längst upp på Olympus som Gudarnas kung.

I den första teasern kräver den grymma och makthungriga Zeus att bli hedrad och en guldstaty är rest till hans ära.

Enligt Netflix beskrivning av handlingen upptäcker Zeus en dag det otänkbara, en rynka i pannan. Hans paranoia växer och leder honom på en farlig och instabil väg. Och han har rätt i att vara orolig för hans tidigare vän och nu fånge, Prometheus, har orkestrerat en plan för att få bort honom. Den planen involverar tre olika människor, som alla är helt omedvetna om sin egen betydelse och vilka roller de måste spela i att rädda världen.

Medan Zeus kämpar mot sina egna rädslor så ägnar sig resten av familjen åt misslyckade intriger. Det inkluderar hans hustru Hera (Janet McTeer), hans komplicerade bröder Hades (David Thewlis) och Poseidon (Cliff Curtis) samt hans rebelliske son Dionysus (Nabhaan Rizwan). 

Netflix har ännu inte preciserat premiärdatumet för Kaos till mer än “coming soon”.