Trailer: Elsbeth intar New York i The Good Fight-spinoff

Välkommen till New York, Elsbeth! Carrie Prestons egensinniga advokat från The Good Wife och The Good Fight har fått en egen serie där hon startar ett nytt jobb i en ny stad.

Robert och Michelle King är inte färdiga med det universum som inleddes med The Good Wife och utvidgades med The Good Fight. Nu spinner makarna vidare med en av de mindre men mer färgstarka karaktärerna. Elsbeth är också den nya CBS-seriens titel.

Fanfavoriten Elsbeth Tascioni dök upp för första gången redan under den första säsongen av The Good Wife och var sedan en återkommande karaktär under resten av den prisbelönade dramaserien. Carrie Preston vann en gästrolls-Emmy för rollen 2013 och nominerades även 2016. Den till synes virriga men briljanta advokaten har också satt färg på fem av avsnitten i spinoffen The Good Fight.

Elsbeth Tascioni har i sin egen spinoff lämnat sin framgångsrika karriär i Chicago och flyttat till New York för ett nytt typ av jobb. Med sitt egensinniga perspektiv och unika observationer ringar hon tillsammans med New York-polisen in annars svårfångade kriminella.

“Michelle och jag ville arbeta med Carrie igen och vi älskade Elsbeth som karaktär. Hon är en sorts modern Sherlock Holmes eller Columbo”, har Robert King tidigare förklarat på sin Twitter.

Wendell Pierce (The Wire) spelar NYPD-kaptenen Wagner och Carra Patterson NYPD-officer Kaya Blanke, den senares by the book-personlighet lär bli en tydlig kontrast till Elsbeth.

I trailern syns även Stephen Moyer (True Blood) i ett klipp som tyder på hans karaktär befinner sig på andra sidan lagen.

Elsbeth är tänkt att fylla en plats i CBS hösttablå, men exakt premiärdatum är avhängt den författarstrejk som just nu pågår i Hollywood. Om och när serien kan leta sig till Sverige återstår att se, men Skyshowtime ligger närmast till hands.