Trailer: Dödlig idoldyrkan i Donald Glovers Swarm

Huvudpersonen i Swarm är besatt av en popsuperstar. Det får dödliga konsekvenser. Amazon Prime har släppt trailern för skräckserien från Atlanta-skaparen Donald Glover.

Donald Glover är inom musikkretsar känd som sitt alter ego Childish Gambino. Han har sett på nära håll hur kändiskulten inom musikvärlden ibland kan leda till extrema beteenden, där fansen svärmar runt stjärnorna på ett sätt som för tankarna till de enorma insektssvärmar som under vissa delar av året intar Houston, hemstad för artister som Lizzo, Megan Thee Stallion och inte minst r’n’b-drottningen själv, Beyoncé.

Donald Glover pitchade premissen för författarkollegan Janine Nabers, som råkar komma från just Houston. Nu har de tillsammans skapat Swarm som duon beskrivit som en systerserie till Glovers kritikerhyllade Atlanta. Nabers är showrunner och Glover har själv regisserat det första avsnittet.

Men om Atlanta var en dramakomedi, så är Swarm snarare en skräckthriller. Dominique Fishback spelar Dre som är helt besatt i en Beyoncé-liknande superstar vid namn Ni’Jah, vars fanbas kallas för The Swarm. Serien utspelar sig under åren 2016-2018 när Dre går igenom tuffa tider. Det bidrar till att hon dras ner i ett mörkt hål … och att blodet börjar flyta under hennes resa genom landet.

Swarm har premiär på Prime Video den 17 mars. Alla avsnitt släpps samtidigt.