Billie Eilish hyllas för debutroll som kultledare i Swarm

Det har hållits hemligt in i det sista. Men nu har Donald Glover-skapade Swarm landat hos Amazon Prime och alla kan ta del av artisten Billie Eilishs skådespelardebut som kultledare.

21-åriga Billie Eilish har 108 miljoner följare på Instagram, så det var ingen dålig skjuts i marknadsföringen för Swarm när popstjärnan i går publicerade ett klipp från sin skådespelardebut i Amazon Prime-serien som Donald Glover kallat en systerserie till Atlanta.

Här är klippet ifråga där Billie Eilish syns i en intensiv scen med huvudrollsinnehavaren Dominique Fishback.

Om Atlanta var en dramakomedi, så är Swarm snarare en skräckthriller. Dominique Fishback spelar Dre som är helt besatt i den Beyoncé-liknande superstjärnan Ni’Jah, vars fanbas kallas för The Swarm. Serien utspelar sig under åren 2016-2018 när Dre går igenom tuffa tider. Det bidrar till att hon dras ner i ett mörkt hål … och att blodet börjar flyta under hennes resa genom landet.

Billie Eilish dyker upp i det fjärde avsnittet. Hon spelar en kultledare vid namn Eva som Dre möter efter att ha anlänt till Manchester, Tennessee, med förhoppningen att få se stjärnan Ni’Jah på Bonnaroo Music and Arts Festival. I stället hamnar Dre hos Eva och hennes kultmedlemmar.

Kultledaren Eva uppges vara inspirerad av Keith Raniere, medgrundare till NXIVM, en kultliknande självhjälpsorganisation. Raniere avtjänar ett 120-årigt fängelsestraff för en rad olika brott, inklusive sex trafficking av kvinnor och sexuell exploatering av barn.

Serien har fått ett blandat mottagande, men Billie Eilish insats har överlag mötts med positiv respons. Popstjärnan har fått beröm för sina skådespelartalanger, och inte enbart av de redan hängivna fansen.

Alla sju avsnitten av Swarm finns från och med i dag på Amazon Prime Video.