Trailer: Doctor Who firar 60 år med specialavsnitt

Pressen är hård på den 14:e doktorn i den nya trailern för de tre specialavsnitt som kommer till BBC i november för att uppmärksamma 60-årsjubileet för Doctor Who.

Russell T Davies som för 18 år sedan återupplivade den klassiska brittiska sci fi-serien är tillbaka som showrunner och han är det med besked. Först med de tre jubileumsavsnitten i november.

I ett uttalande om det nya trailersläppet säger Davies: “Det här är bara början, när febern börjar ta fart. Vi är på väg mot ett november fullt av Doctor Who-överraskningar, för både inbitna fans och nya tittare. Stay Alert!”

I de tre specialavsnitten återvänder David Tennant, nu som den fjortonde doktorn, tillsammans med Catherine Tate som Donna Noble. Det var känt sedan tidigare.

Däremot är det i den nya trailern första gången vi får se Neil Patrick-Harris kliva in i Doctor Who-universumet som Toymaker, en mäktig fiende som inte synts till sedan 1966.

Fansen kan också glädja sig åt att Jemma Redgrave är tillbaka för att reprisera rollen som den ikoniska Kate Lethbridge-Stewart, chef för återuppbyggda UNIT, den internationella militärorganisationen som opererar under överinseende av FN.

I slutet av trailern uppenbarar sig också den femtonde doktorn. Det första avsnittet med Ncuti Gatwa (Sex Education) har premiär på BBC under julhelgen.

Doctor Who-avsnitten har först premiär på BBC. Därefter kommer de till Disney+ som är nytt exklusivt hem för Doctor Who utanför Storbritannien och Irland.