Premiärdatum för The Boys-spinoffen Gen V

Snart är det dags för de unga superhjältarna att visa upp vad de har lärt sig på universitetet. The Boys-spinoffen Gen V har premiär på Amazon Prime i september.

Efter framgångarna med superhjältesatiren i The Boys gav Amazon snabbt grönt ljus för en spinoff. I december förra året trampades marknadsföringsapparaten igång med en första mycket blodig teaser. Ett drygt halvår senare avslöjas nu premiärdatumet på en ny poster.

Den 29 september blir de tre första avsnitten av Gen V tillgängliga hos Amazon Prime som därefter släpper ett avsnitt i veckan.

I Gen V, som utspelar sig mellan säsong tre och fyra av The Boys, driver Vought International Amerikas enda college för unga superhjältar. Spinoffen beskrivs som en respektlös, barnförbjuden serie om unga hormonella, tävlingsinriktade superhjältar som sätts på prov fysiskt, sexuellt och moraliskt när de tävlar om att vinna kontrakten för de bästa städerna. Enligt Amazon Prime lite som om en collegeserie möter Hunger Games men med samma hjärta, satir och vulgaritet som i The Boys.

Enligt synopsis lär sig de unga superhjältarna snabbt att med ambition kommer ett pris, och att skillnaden mellan rätt och fel inte är så tydlig som de först trodde. När universitetets mörka hemligheter kommer till ytan måste studenterna komma fram till vilken typ av hjältar de ska bli.

I rollistan återfinns Jaz Sinclair (Chilling Adventures of Sabrina), Chance Perdomo (Chilling Adventures of Sabrina), Lizze Broadway (Here and Now), Shelley Conn (Bridgerton), Maddie Phillips (Teenage Bounty Hunters), London Thor (Shameless), Derek Luh (Shining Vale), Asa Germann, Patrick Schwarzenegger (The Staircase), Sean Patrick Thomas (For All Mankind) och Marco Pigossi (Brazil’s Invisible City).

Här är en färsk teaser som är centrerad kring Jaz Sinclair och hennes karaktär, blodböjaren Marie Moreau.

Teaser trailer adderad 2023-07-24.