Plats för stora känslor i Midsommarnatt med Amalia Holm

Amalia Holm är tillbaka på hemmaplan. Hon har en av de ledande rollerna i Störst av allt-skaparen Per-Olav Sørensens nya Netflixserie Midsommarnatt.

Amalia Holms karriär tog fart internationellt med rollen som häxan Scylla Ramshorn i Motherland: Fort Salem. Den svensk-norska skådespelerskan spelade in tre säsonger i Vancouver och har fortfarande kvar en lojal fanskara på sociala medier från sitt äventyr på andra sidan Atlanten.

Nästa tv-roll är däremot fast förankrad i Norden, både geografiskt och i den samtida vardagen. I Midsommarnatt spelar hon Hanne och omges av den svenska och norska skådespelareliten.

Amalia Holm i Midsommarnatt. Foto: Max Emanuelson/Netflix

Känslan som förmedlas i de bilder som släppts kan knappast bli mer svensk med en handling som utspelar sig under midsommar och skådespelarna presenterade med midsommarkransar på sina huvud, men Netflixserien är inspelad i Amalia Holms andra hemland, närmare bestämt i den norska huvudstaden Oslo.

Midsommarnatt, eller Midsummer Night när serien lanseras globalt, kommer till Netflix den 11 april. I miniserien utforskas universella teman som relationer, äktenskap, kärlek, svek, hopp, drömmar, svartsjuka, förlåtelse och hemliga parallella liv. 

Netflix sammanfattar handlingen i följande meningar: Det är midsommar. Det är den längsta dagen på året. Det är fest. Det är kärlek i luften. Men det är också dagen då Carina och Johannes efter 30 års äktenskap väljer att berätta en stor hemlighet för familj och vänner som får oförutsedda konsekvenser.

Dennis Storhøi som Johannes och Pernilla August som Carina i Midsommarnatt. Foto: Netflix

– Det är fantastiskt att kunna fördjupa sig i alla de relationer som en stor familj kan ge, och inte minst i alla hemligheter vi kan bära på, liksom alla parallella liv vi kan leva och dölja för de som står oss väldigt nära. Under denna midsommarfest finns det plats för de där stora känslorna, de stora avslöjandena och de djupa samtalen, när ingenting går som planerat, säger Per-Olav Sørensen, skapare och regissör, i ett uttalande.

Per-Olav Sørensen har också skrivit manus tillsammans med systrarna Sofie och Tove Forsman (Barracuda Queens, Young Royals) samt Anna Fredrikke Bjerke (Gemini).