Trailer: Cumberbatch desperat far i miniserien Eric

Med ABBA-låten SOS som bakgrundsmusik ökas intensiteten i trailern för Netflixserien Eric. Benedict Cumberbatch spelar en allt mer desperat far.

Abi Morgan är en av Storbritanniens mest framgångsrika manusförfattare med tv-serien The Hour och filmen The Iron Lady som två av sina största meriter. 2015 låg hon bakom den Stellan Skarsgård-ledda kriminalserien River hos Netflix. Nu har Abbi Morgan en ny serie hos streamingjätten.

Miniserien Eric är baserad på författarens egna erfarenheter från 1980-talets vibrerande och farliga New York och handlar om en far som kämpar med sina egna demoner samtidigt som han för en kamp mot klockan för att få hem sin försvunne son. 

Benedict Cumberbatch växlar mellan Marvel’s superhjälte-universum och karaktärsroller. Här spelar han Vincent, skapare av dockteater i ett populärt barnprogram. Vincents liv rasar samman när hans 9-årige son Edgar försvinner på vägen till skolan. Seriens titel syftar på det blå dockmonster som Edgar tecknat och som blir pappa Vincents vän och tröst i den allt mer desperata och destruktiva jakten på den försvunne sonen.

Gaby Hoffmann spelar Vincents hustru Cassie och Ivan Howe gör rollen som Edgar. McKinley Belcher III spelar detektiven Ledroit som leder utredningen.

I trailern framgår att Eric har premiär hos streamingjätten den 30 maj. Miniserien består av sex avsnitt.