Cumberbatch i miniserien Patrick Melrose

Benedict Cumberbatch spelar den charmige alkoholisten Patrick Melrose i miniserien som bygger på romanserien med samma namn. Premiär på HBO Nordic den 14 maj.

Den brittiske författaren Edward St Aubyn har skrivit de fem självbiografiska romanerna om överklasspojken Patrick Melrose som efter en traumatisk barndom går in i drogdimman för att efter sju sorger och åtta bedrövelser till slut komma ut på andra sidan. Varje avsnitt av miniserien med samma namn bygger på en av böckerna. Det är en både gripande och humoristisk berättelse som sträcker sig från 1960-talet till det tidiga 2000-talet.

https://www.youtube.com/watch?v=JQh36eStMqk

Miniserien är ett samarbete mellan brittiska Sky Atlantic och amerikanska Showtime och hamnar därför som så många andra Showtime-serier hos HBO Nordic. Patrick Melrose börjar sändas den 12 maj i USA och den 13 maj i Storbritannien. Den 14 maj är det svensk premiär för den stjärntäta miniserien.

Den på senare år mycket flitiga Jennifer Jason Leigh spelar Patricks rika, men olyckliga mor medan hans sadistiske far görs av Hugo Weawing. Medverkar gör även Anna Madeley (The Crown), Blythe Danner (Meet the Fockers), Allison Williams (Girls), Pip Torrens (The Crown), Jessica Raine (Call the Midwife), Prasanna Puwanarajah (Doctor Foster), Holliday Grainger (CB Strike), Indira Varma (Game of Thrones) och Celia Imrie (Bridget Jones dagbok).