Trailer: Bron med Saga Norén tillbaka

Sofia Helin har gjort Saga Norén till en av de mest fascinerande karaktärerna i tv-landskapet. I kväll är äntligen Bron tillbaka på SVT och SVT Play.

Suget efter nordic noir är fortsatt stort och Bron är SVT:s största internationella framgång alla kategorier. Serien har sänts i över 160 länder och vunnit massor av priser. Den som mot förmodan missat de två första säsongerna av den svensk-danska kriminalserien kan se dem på Netflix.

När säsong 3 inleds har det har gått 13 månader sedan sist. När vi möter Sara Norén igen på arbetet på länskrim i Malmö är det utan kompanjonen Martin Rodhe som avtjänar ett tioårigt fängelsestraff (eftersom danske Kim Bodnia hoppat av serien). Det ger ännu mer utrymme för Saga i den kommande säsongen då bland annat hennes komplicerade relation till sin mamma, spelad av Ann Petrén, vävs in i historien.
– Man kan förvänta sig samma känsla, samma spänning, samma ganska snåriga intrig i tio timmar, säger skaparen Hans Rosenfeldt om nya säsongen.
Klockan 22, direkt efter premiären, kan tittarna chatta med Hans Rosenfeldt, och SVT:s programchef för drama, Christian Wikander.

Avslutningsvis ett bonusklipp för den som missade Sofia Helins besök hos Skavlan nyligen. Vad skulle hända med Saga Norén som talk show-värd?